szybka pyszność

lubię jedzenie i lubię je przyrządzać ale lubię dania nieprzekombinowane i relatywnie szybkie w przygotowaniu

poniższy przepis jest mega prosty – przygotowanie zajmuje jakieś 15 minut a smak jest po prostu wyborny ..jezeli ktoś lubi smażony camembert

smażony camembert normalnie podaje się w panierce – jako, bułka.. bałagan.. co najmniej 2 miseczki w trakcie przygotowywania.. no i trzeba bardzo pilnować temperatury oliwy na patelni żeby nie spalić panierki

mój przepis jest uproszczony i moim zdaniem smaczniejszy – camemberta przecinamy na pół i część bez skórki posypujemy sezamem – ten sie przykleja do sera wiec nie trzeba sie specjalnie babrać.. całość można spokojnie przygotować na papierze w który był zawinięty ser

ser ląduje „sezamową” stroną  na rozgrzanym oleju i smażą się kilka minut ..bez obracania – kilka minut i gotowe

IMG_20140809_175817

dobrze jest delikatnie „podgarnąć” ser w trakcie smażenia bo sezam może przywrzeć do patelni.. ja zrobiłem to chwile za późno.. ale nie miało to wpływu na smak – jedynie na estetykę podania 😉

IMG_20140809_180459

smacznego 🙂

Dodaj komentarz