lubię jedzenie i lubię je przyrządzać ale lubię dania nieprzekombinowane i relatywnie szybkie w przygotowaniu
poniższy przepis jest mega prosty – przygotowanie zajmuje jakieś 15 minut a smak jest po prostu wyborny ..jezeli ktoś lubi smażony camembert
smażony camembert normalnie podaje się w panierce – jako, bułka.. bałagan.. co najmniej 2 miseczki w trakcie przygotowywania.. no i trzeba bardzo pilnować temperatury oliwy na patelni żeby nie spalić panierki
mój przepis jest uproszczony i moim zdaniem smaczniejszy – camemberta przecinamy na pół i część bez skórki posypujemy sezamem – ten sie przykleja do sera wiec nie trzeba sie specjalnie babrać.. całość można spokojnie przygotować na papierze w który był zawinięty ser
ser ląduje „sezamową” stroną na rozgrzanym oleju i smażą się kilka minut ..bez obracania – kilka minut i gotowe
dobrze jest delikatnie „podgarnąć” ser w trakcie smażenia bo sezam może przywrzeć do patelni.. ja zrobiłem to chwile za późno.. ale nie miało to wpływu na smak – jedynie na estetykę podania 😉
smacznego 🙂